HR analytics biedt verrassende inzichten in HR processen en personeelskosten

HR analytics en ‘evidence-based HRM’ zijn niet meer weg te denken binnen de wereld van HRM. Logisch, want onderzoek laat zien dat bij het overgrote deel van de organisaties meer dan 70% van de bedrijfskosten betrekking hebben op het personeel. Met onze HR analytics tool bieden we organisaties uitgebreide analyses en gedetailleerde HR reportings en HR dashboards om licht te scheppen in de ‘black box’ van ‘mensgerelateerde’ processen, prestaties en kosten. Daarnaast wordt van HR steeds meer gevraagd om beter te onderbouwen welke activiteiten op welke wijze gaan bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie. Binnen HR teams wordt de functie van HR analist steeds belangrijker.

HR analytics geeft inzicht en antwoorden
Met HR analytics kijk je verder en dieper. Met ons Centrale HR Datawarehouse en onze HR analytics tool krijg je antwoorden op de vragen die jij jezelf stelt. Wij bieden een overzichtelijke HR analytics tool om vanuit het Centrale HR Datawarehouse alle ‘mensgerelateerde’ data te analyseren, visualiseren en inzicht te creëren voor de HR afdeling en directie. Met HR analytics kun je: efficiënter omgaan met personeelskosten, beter sturen op rendement, programma’s verbeteren voor talentontwikkeling, leiderschapsontwikkeling, werving en selectie, verloop en verzuim reduceren, strategische personeelsplanning en mobiliteit verbeteren en meer actuele stuurgegevens, HR reportings en HR dashboards realiseren. Met de HR analytics tool kun je invulling geven aan evidence-based HRM en ga je van ‘onderbuik gevoel’ naar ‘meten is weten’.

Het Centrale HR Datawarehouse is de oplossing voor de groeiende dataficatie van HR. Hier wordt HR data verzameld, gekoppeld, geanalyseerd en omgezet in slimme HR reportings en HR dashboards.