Over de Datamindset van HR

It’sallaboutHR organiseerde samen met HRCommunity een ontbijtsessie over de impact van innovatie en technologie op de wereld van werk. Nieuwe technologieën hebben een impact op hoe we organiseren, samenwerken, leren en communiceren. Innovaties waar HR over na moet denken en moet vertalen naar hun eigen organisatie. We gingen in een kleine setting in gesprek met enkele HR Managers en HR Directeuren. Ook was Prof. Dr. Paul Jansen aanwezig voor de academische duiding in de discussie.

It’sallaboutHR ontwikkelt innovatieve Apps voor HR Surveys, HR Analytics en Strategische Personeelsplanning (SPP).

Itsallabout HR Analytics Software

Het klinkt misschien onwennig en moeilijk, maar de digitale transformatie en het creëren van een data-mindset is een hele mooie uitdaging. Gelukkig zijn er ook nieuwe apps en software die de stappen een heel stuk gemakkelijker maken. HR staat hierin ook niet alleen. De hele organisatie zal erdoor geraakt worden. Maar HR moet niet achterblijven, maar eerder het initiatief nemen en hun rol oppakken. Isselt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat HR de beschikbare technologie moet omarmen. Welke impact gaat het hebben op de HR-branche? HR-technologie aanvaarden en implementeren zal in mijn optiek bijdragen aan de ontwikkelingen en prestaties van mensen en organisaties. Hoewel bijzaak, maar wel goed is ook dat HR nu echt de rol van Business Partner kan gaan oppakken.’

Er is dus geen ontkomen aan dat de rol van HR gaat veranderen. Misschien niet morgen, maar de komende vijf of tien jaar zal HR wel moeten. We kunnen niet in een kamertje beleid schrijven, gebaseerd op dat welbekende onderbuikgevoel. Wil je beter worden als HR, dan moet je nieuwe stappen zetten. Koppelingen van systemen en bestanden leiden tot nauwkeurigere analyses en geven sneller inzichten. De tijd van de meer conservatief ingestelde verandermanager lijkt definitief voorbij.

Dashboards voor Strategisch Personeelsplaning ( SPP )

HR moet niet de volger zijn, maar de avonturier. Nieuwe gebieden ontdekken. Gaan waar niemand in de organisatie nog is geweest. En pas wanneer HR zich bewust is van de absolute noodzaak, kunnen we die stappen daadwerkelijk gaan zetten.

 

 

Het HR-platform van It’s allaboutHR maakt de stap voor HR naar technologie veel kleiner. En het is hoog tijd dat HR de noodzaak van deze technologie gaat inzien. Tenslotte kan technologie juist helpen bij de ontwikkeling van mensen en teams.

 

Kijk hier voor het volledige artikel en de video

Leave a Comment