HR Analytics is het totaal aan activiteiten – ondersteund door systemen – om meer inzicht te krijgen in de menskant van organisaties. Inzichten in de mens gerelateerde zaken zelf, maar ook de relaties tussen de medewerkers en leidinggevenden en de prestaties van de organisaties is HR Analytics. HR analytics kijkt dus niet alleen naar de mensen in de organisatie, maar legt ook de verbanden bloot tussen de mensen en de (financiële) prestaties van hun afdeling of organisatie.
Deze inzichten zijn zeer waardevol. Deze inzichten bevestigen, verwerpen of geven twijfel. Deze inzichten maken het mogelijk om HR beleid en HR Strategieën beter te kunnen onderbouwen. Operationele keuzes, zoals selectie, maar ook strategische keuzes kunnen door deze inzichten leiden tot kostenbesparingen, betere ROI van HR budgetten en betere prestaties van medewerkers, leidinggevenden en de gehele organisatie.

HR Analytics is zo belangrijk dat je het als organisatie niet alleen kan overlaten aan externe consultants, die op projectmatige basis slimme uitspraken doen. HR Analytics capaciteiten horen in de eigen organisatie thuis. Met It’sallabout bouw je aan je eigen HR Analytics capaciteit.