Betrokken medewerkers zijn waardevol voor de organisatie

Voor een organisatie is het belangrijk om erachter te komen of de medewerkers betrokken zijn. Wanneer je de betrokkenheid kan meten aan de hand van onze HR Pulse surveys, geeft dit de ruimte om op betrokkenheid krachtiger te analyseren. Het medewerkersbetrokkenheidonderzoek geeft het antwoord op de vraag of de medewerkers zich betrokken voelen en waaruit dit blijkt.

Meten is weten aan de hand van HR Pulse Surveys
Een eenmalig medewerkersbetrokkenheidsonderzoek uitvoeren op jaarbasis is niet meer van deze tijd. Er wordt vaker gebruik gemaakt van (te) lange vragenlijsten die niet aantrekkelijk zijn om in te vullen. Daarnaast is er sprake van 1 meet moment per jaar, waardoor organisaties eerder bezig zijn met het meten van het verleden in plaats van met het heden of de toekomst. Bij It’sallabout vinden wij dat dit anders moet en kan, want je wil tenslotte weten wat er nu in de organisatie speelt, zodat je hierop kan aansturen.

Onze HR Survey tool maakt gebruik van Pulse surveys. Een Pulse Survey staat erom bekend dat ze korte en zeer specifieke vragen bevatten. Hierbij wordt niet één keer gemeten zoals bij de klassieke betrokkenheidsonderzoeken, maar bijvoorbeeld een keer per week. Zo ben je als organisatie altijd op de hoogte van de betrokkenheid onder je medewerkers.