Onze E-HRM oplossing helpt HR om beter invulling te geven aan HR processen

Onze E-HRM oplossing is niet te vergelijken met traditionele HR systemen, die zijn blijven steken bij de digitalisatie van processen en documenten. Te vaak zijn de traditionele HR software tools teveel gericht op HR experts en slagen ze er niet in om de HR processen gemakkelijker, sneller of beter te maken. Niet alleen HR experts, maar ook de medewerkers en leidinggevenden ervaren de HR software niet als gebruiksvriendelijk of zinvol. Wij hanteren een andere gebruikersdefinitie. Voor ons is de beste software voor HR, die software die echt gebouwd is voor hen die het gaan gebruiken. Dat is dus niet alleen HR, maar ook de medewerkers en de leidinggevenden. Wij streven ernaar dat onze E-HRM oplossing echt een onmisbare tool wordt voor iedereen in de organisatie, die met zijn prestaties en ontwikkeling bezig wil zijn.

Centrale HR Datawarehouse voor waardevolle HR analyses en rapportages
Alle HR data uit onze E-HRM oplossing wordt in het Centrale HR Datawarehouse gekoppeld aan andere data uit andere HR systemen zoals het salarisadministratiesysteem. Onze E-HRM oplossing vertaalt deze data naar waardevolle HR analyses en rapportages. De HR analytics tool is laagdrempelig en gemakkelijk door HR zelf te gebruiken, zonder tussenkomst of afhankelijkheid van de IT of BI afdeling.

Flexibele E-HRM oplossing op maat
Onze E-HRM oplossing moet passen binnen de HR processen en wensen van jouw organisatie, niet andersom. Een goede aansluiting met de huidige HR processen en structuur van een organisatie, vraagt altijd om maatwerk of slimme configuraties. Onze E-HRM oplossing is zo ontwikkeld dat de modules en bijbehorende HR processen en documenten gemakkelijk aan te passen zijn. Dit maakt onze E-HRM oplossing flexibel. Wij geven veel prioriteit aan het ontwikkelen van de eigen beheeromgeving. Wij vinden dat we niet vooral geld moeten verdienen met advies- en programmeeruren. Als er aanpassingen nodig zijn, moet dat snel en gemakkelijk kunnen.

De ervaringen en opmerkingen van HR directeuren, HR managers, leidinggevenden en medewerkers bepalen hoe en welke modules we ontwikkelen. Gebruikers hebben direct invloed op onze roadmap.