Het HR platform: HR software maar dan beter, anders en innovatief!

Wij brengen een nieuwe, inspirerende visie in de wereld van E-HRM. Waar een ander HR software blijft hangen in het digitaliseren van processen en documenten gaat onze HR software veel verder. Wij ontwikkelen een laagdrempelig, flexibel en gebruiksvriendelijk HR platform dat medewerkers en leidinggevenden wel daadwerkelijk ondersteunt in hun Prestaties & Ontwikkeling (P&O). Onze Centrale HR Datawarehouse is uniek. Hiermee bieden we HR de beste tool voor uitgebreide analyses en gedetailleerde HR rapportages. We geven inzicht in HR processen, prestaties en kosten.

Onze HR software ondersteunt P&O
Het belangrijkste verschil tussen een succesvolle organisatie en een falende organisatie zijn de mensen. Medewerkers en leidinggevenden leveren de werkelijke prestaties en werken elke dag weer samen aan het gezamenlijk doel van de organisatie. De taak van de HR afdeling is het zo optimaal mogelijk ondersteunen van deze medewerkers en leidinggevenden in hun P&O. In onze visie staat P&O dan ook voor Prestaties & Ontwikkeling. Onze HR software richt zich niet alleen op HR experts, maar vooral op de medewerkers en leidinggevenden. Wij maken gebruik van de nieuwste mobile- en datatechnologie om op innovatieve wijze echt een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en prestaties binnen organisaties.

HR software voor medewerkers, leidinggevenden én HR
Onze HR software is niet alleen ontwikkeld voor de HR afdeling om slim en concreet invulling te geven aan strategische personeelsplanning, beoordelingscyclus, exitgesprekken of talentontwikkeling. Wij bieden juist ook een HR platform voor medewerkers en leidinggevenden. Dit betekent dat we onze HR software anders ontwikkelen. Wij bouwen moderne en gebruiksvriendelijke HR software, die door medewerkers en leidinggevenden als intuïtief en begrijpelijk wordt ervaren. It’sallabout kan zelfs de user interface aanpassen op rol en functie. Wij geloven dat als HR software net zo simpel en gemakkelijk te gebruiken is, als een willekeurige app die privé gebruikt wordt, je een tool hebt die door iedereen in de organisatie gewaardeerd en gebruikt wordt.

Soms zie je HR software, waarbij je meerdere dagen training nodig hebt om het te begrijpen…

Medewerkers zien HR software als een speeltje van HR. De beoordelingscyclus is een moetje die veel tijd kost en ook nog eens weinig oplevert. Leidinggevenden worden niet ondersteund in het SMART maken en opvolgen van hun taken.